Misteldagen på Vänö den 13.4.2024

Misteldagen arrangeras för första gången på Vänö den 13.4.2024.

Ville Laitinen, Östersjöansvarig på Luontoliitto, kommer att leda en naturvandring till misteln och andra naturområden på ön, samt berätta om skärgårdens föränderliga natur. Vi kommer också att observera möjliga nya mistlar. Både på båtturen och på ön observerar vi yttre skärgårdens fåglar med guider från Kimitoöns natur rf. Ta med din kikare! Vi har även två extra kikare som du kan låna.

Efter vandringen samlas vi i kulturhuset för evenemanget Spelmän Ohoj! där vi spelar och sjunger skärgårdens egen folkmusik. Kulturproducentduon Jimmy Träskelin och Veera Hirvaskero är värdar för evenemanget som även bjuder på låtar som var upptecknade på Vänö. Under evenemanget, som ordnas i samarbete med Norpas ry och Spelmän ohoj ry, publiceras också Spelmän Ohoj! -nothäftet med låtar från Hitis skärgård.

Evenemanget passar alla åldrar och även de minsta i familjen kommer att beaktas!

M/S Merituuli seglar från Kasnäs till Vänö kl. 10.00. Retur från Vänö kl. 16.00.

En vegetarisk sopplunch serveras i kulturhuset. Vi rekommenderar att du bokar lunch i förväg, den kan köpas på plats om det finns tillräckligt med soppa. För reservationer, vänligen skicka ett meddelande till 045 353 7278.

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/424284400253760