Kontakt oss

 
E-post: info (at) kimitoonsnatur.fi
 
 Du hittar oss också i Facebook.
 

 

Donationen

Donationer till Kimitoöns natur rfs kontoFI22 2436 1800 0084 82.
Meddelandetext: ”donation”.

 

Styrelse 2021:

Ordförande

ritva-kovalainenRitva Kovalainen:   Jag är en fotokonstnär med naturen nära hjärtat. Jag har fotograferat, skapat böcker och utställningar särskilt om skogen och träden. Jag är oroad för naturens utarmning och dess talrika arters krympande livsmiljö, och samtidigt för människans möjligheter att kunna uppleva den ursprungliga naturens kraft. Världsläget är sådant att alla borde göra sitt bästa för att åstadkomma någon slags balans mellan människan och naturen, så att alla vi arter skulle ha en framtid.

Medlemmar

Viceordförande                                                                                                                   
Miia Jylhä:   Mitt förhållande till naturen fanns till en början bland karga tallskogar och öde skogssjöar, men efter att de senaste 15 åren ha bott på Kimitoön har jag även hittat havs-människan i mig som kan beundra ekarna och de tysta, dunkla granskogarna. Det är tragiskt att se hur den effektiva industrin har fördärvat hemkommunens skogar och landskap. Talesättet ”tänk globalt och verka lokalt” fick mig att gå med i Kimitoöns Natur rf och jag hoppas kunna vara med och göra min del för att motarbeta den globala uppvärmningen, kemikaliseringen och försämringen av den biologiska mångfalden. Dagligdags jobbar jag med avfall och återvinning.

Sekreterare

Mirka Muukkonen:
Jag har alltid varit en väldigt ivrig skogsvandrare, och alla dessa utfärder har gjort mig mer och mer intresserad av skogarna, haven och naturskydd överhuvudtaget. Jag har varit vegetarian i tjugo år och sköter min köksträdgård helt ekologiskt.
Kimito är bekant för mig sedan flera årtionden. På Kimitoön finns det trevliga människor, fantastiska kulturevenemang och en vacker natur. Det ska bli fint att få vara med och föra fram och utveckla detta tillsammans med andra.

Amanda Vikman: Jag är en skärgårdsbo med rötter i Pargas, Nagu och Kimito. Jag älskar att segla och paddla – att få röra sig ljudlöst i naturen är rena medicinen för människan. Jag drev under några år en getgård i Sverige med min familj och har blivit allt mer medveten om hur allt hänger ihop, och hur viktig den biologiska mångfalden är både i jordbruket och i den vilda naturen. Jag hoppas kunna vara med och påverka beslutsfattare på Kimitoön genom Kimitöns natur Rf, och jobba för att Kimito ska bli ett ekologiskt föredöme bland alla kommuner längs med kusten. Här finns massor av vackra platser att upptäcka, återställa och bevara.

Gunilla Avellan:  Största delen av mitt arbetsliv var jag miljötjänsteman och nu som pensionär blir det en fortsättning i politiken. Djur och natur är min medicin, främst skogen, havet och de norska fjordarna och fjällen, som jag lärt känna via min norska man. Jag ser att arbetet för naturskydd och mot miljöförstöring och kemikalisering blir viktigare för varje år.

Ville Laitinen:  Jag bor i Dalsbruk och är naturföretagare och miljöfostrare.

 

 

 

Tuija Kuoppamäki

 

 

 

 

 

Kurt Andersson

 

 

 

 

Sami Siitajoki

Kassör

Lea Räisänen: Jag försöker leva så att naturen och miljön tar minsta möjliga skada av mina handlingar. Och man lär sig hela tiden nya saker kring dessa frågor. Det är kul att röra sig ute i naturen och observera. Vore fint, om vi kunde spara ens en liten del av den för framtiden. Jag har bott på Kimitoön sedan 1974 och arbetat bland annat som bokförare i 6,5 år. Våren 2014 började jag odla ekologiskt på en liten familjeegendom på 14,5 hektar.