Misteldagen Vänöllä la 13.4.

Misteldagen järjestetään ensimmäistä kertaa Vänöllä 13.4.2024.

Luontoliiton Itämeri-vastaava Ville Laitinen opastaa luontoretken mistelille ja muihin saaren luontokohteisiin sekä kertoo muuttuvasta saaristoluonnosta. Retkellä ja havainnoidaan myös mahdollisia uusia misteliesiintymiä. Sekä laivamatkalla että saarella katsellaan ulkosaariston linnustoa Kemiönsaaren luonto ry:n oppaiden kanssa. Ota siis kiikarit matkaan! Meillä on myös parit lainakiikarit mukana.

Ulkoilun jälkeen kokoonnutaan Vänön kulttuuritalolle Spelmän Ohoj! -tapahtumaan, jossa soitetaan ja lauletaan saariston omaa kansanperinnemusiikkia. Kulttuurituottajakaksikko Jimmy Träskelinin ja Veera Hirvaskeron vetämässä tapahtumassa kuullaan Vänöltäkin taltioituja sävelmiä. Norpas ry:n ja Spelmän ohoj ry:n kanssa järjestetyssä tilaisuudessa julkistetaan myös saariston kansanperinnettä sisältävä Spelmän Ohoj! -nuottikirja.

Tapahtuma sopii kaikenikäisille, ja myös perheen pienimmät on huomioitu!

M/S Merituuli liikennöi Kasnäsistä Vänölle klo 10. Paluu Vänöltä klo 16.
Kulttuuritalolla tarjoillaan kasviskeittolounas. Lounas kannattaa varata etukäteen, paikan päällä se on ostettavissa jos keittoa riittää. Varaukset viestillä numeroon 045 353 7278.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/424284400253760