naturklubb ”Havsörnarna”

Hösten 2021 startades Havsörnarna, en tvåspråkig naturklubb för barn i Dalsbruk. Klubben lämpar sig för barn i åldern 5-8 år och är gratis för alla deltagare.
Klubben ordnas på måndagar, det vill säga en gång i veckan klockan 16.15-17.45. Vi har ett eget klubbhus i Bruksmuseets Fjällstuga, men största delen av tiden spenderar vi utomhus i skogen, vid sjön och havet.
I klubben deltar för närvarande nio barn, både finsk- och svenskspråkiga, och man kan komma med när som helst under året. De barn som går i skola och förskola hämtas från eftis på skolgården kl 16.

Barnen har själva fått bestämma klubbens namn, regler och en del av programmet. Här finns det utrymme för alla möjliga funderingar, frågor, prat och lekar. En eller två gånger per termin blir det en längre tur till någon speciell plats i naturen. Under våren ordnar vi även fågelexkursioner på morgonen före skolstart.
Klubben leds av Ville Laitinen, miljöpedagog, och Amanda Ölander, reporter med specialintresse för natur och miljöfrågor. Båda är även styrelsemedlemmar i föreningen Kimitoöns natur. Ledarna har en innerlig önskan att få barnen att njuta mer av naturen än att sitta framför en skärm, lära sig fler fågelarter än bilmärken, och kunna samarbeta för att bygga en fantasifull koja som alla skogens besökare är välkomna att använda. Fast, egentligen har vi inga desto större målsättningar, mest njuter vi bara och förundras av naturen.
Klubben ingår i klubbnätverket Luonto-Liitto och Luonto-Liitto Egentliga Finlands distrikt, även Kimitoöns Natur rf. stödjer klubbens verksamhet.
Välkomna med!