Suomen luonnonsuojeluliiton hopeinen ansiomerkki Panu Kuntulle

Dragsfjärdiläinen Panu Kunttu palkittiin 18.5.2013 Suomen luonnonsuojeluliiton hopeisella ansiomerkillä ansioistaan luonnon- ja ympäristönsuojelutyössä.

Kemiönsaaren luonto ry luovutti Suomen luonnonsuojeluliiton hopeisen ansiomerkin FM Panu Kuntulle lämminhenkisessä tilaisuudessa Högsåran Farmors Caféssa, Kemiönsaaressa 18.5.

panukunttu2

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää yli 10 vuoden ansiokkaasta luonnonsuojelutyöstä Suomen luonnonsuojeluliiton tai sen alaisten jäsenjärjestöjen eri tehtävissä.

Kunttu on toiminut aktiivisesti luonnonsuojeluasioiden edistämisen puolesta eri järjestöissä jo 1990-luvun puolivälistä ja luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistysten toiminnassa ja erilaisissa luottamustoimissa 2000-luvun alusta lähtien.

Kunttu on kerännyt ansioita luottamustoimistaan mm. Turun luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksenjäsenenä (2000) ja puheenjohtajana (2001), Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin hallituksessa (2001), Joensuun seudun luonnonystävien puheenjohtajana (2003), Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiirin hallituksen
jäsenenä (2003) ja Luonto-Liiton Keski-Suomen piirin hallituksessa (2004) sekä Varsinais-Suomen
luonnonsuojelupiirin metsäjaoston puheenjohtajana 2010–2011. Lisäksi Kunttu on toiminut mm. Ikimetsän ystävät ry:n puheenjohtajana (2005–2007) sekä hallituksen jäsenenä (2008), Turun lintutieteellisen yhdistyksen eri toimielimissä ja puheenjohtajana vuosina 1996–2008 sekä Birdlife Suomi ry:ssä
2000–2009.

Luottamustoimien lisäksi Kunttu on esitelmöinyt kymmeniä kertoja ekologiaan ja luonnonsuojeluun liittyvistä aiheista ja osallistunut monien eri lajiryhmien valtakunnallisiin ja alueellisiin kartoitushankkeisiin.

Kemiönsaarella Kunttu on antanut korvaamatonta asiantuntija-apua paikallisyhdistykselle, Kemiönsaaren luonto ry:lle. Hän on vienyt metsiensuojeluviestiä mm. kuntaan, seurakuntaan ja yksityisille metsänomistajille
sekä painottanut ympäristönäkökohtien tärkeyttä kaavoituksessa. Viimevuodet myös palkkatyö on liittynyt järjestötoimintaan ja metsiin, sillä Kunttu työskentelee WWF Suomen metsäasiantuntijana.