De Vilda blommornas dag på Örö fort den 13.6. 2015

Den samnordiska dagen till de vilda blommornas ära firas söndagen den 14/6 2015. Kimitoöns natur rf tar en tjuvstart och anordnar en utflykt redan på lördagen den 13/6 till Örö i Hitis yttre skärgård. Örö som hör till Skärgårdshavets nationalpark är genom sin historia som fort en av de viktigaste koncentrationer av hotade arter och naturtyper i Södra Finland.

Vi möts i Blåmusslans naturum i Kasnäs kl. 11.00 för en kort introduktion om Skärgårdshavets nationalpark och en intressant inledning om utflyktsmålet. 11.45 möts vi vid förbindelsebåt Stellas brygga. Resan börjar ombord på M/S Sissel kl. 12.00. Framme är vi ungefär 12.45. Tillbaka åker vi från Örö till Kasnäs 18.15 och är framme kl. 19.00. Tur-retur kostar 24 € för vuxna och 12 € för barn och resan betalas till trafikidkaren.

För utflyktsresande finns det allt som allt 35 platser reserverade och alla dessa platser är nu reserverade.

Du kan även ta egen båt till Örö.

Rundturen börjar kl. 13 från Örös förbindelsebrygga. Där behövs ingen förhandsbokning. Guidningen är gratis och på finska, men vår guide kan också svenska. Anpassa klädseln och skorna efter vädret och terräng. Ta gärna även med en flora, ett förstoringsglas och matsäck.

Efter den guidade turen har du gott om tid att bekanta dig på ön på egen hand.

På ön hittar du både strandcafé, handelsbod och restaurang.

Förfrågningar: [email protected]

Facebook