Uggleutflykt och vårmöte tis den 24.3.

Kimitoöns natur rf:s vårmöte hålls tisdagen den 24/3 kl. 18.30 i naturumet Blåmusslan i Kasnäs. Efter mötet beger vi oss till den årliga uggleutflykten med dalsbruksbon Kaj Genberg som guide. Utflykten föregås av en kort inledning i ämnet i Blåmusslans auditorium kl. 20. Utflykten är gratis, förhandsanmälning behövs ej.

Både mötet och utflykten är öppna för alla. I mötet planeras bl.a. naturföreningens verksamhet för 2015. Du kan även delta enbart i utflykten.

En uggleutflykt i mörkret är en upplevelse, och lämpar sig även för oerfarna deltagare. Vårvintern är den mest optimala tiden för att höra dessa nattaktiva fåglars läten – med lite tur kan vi även höra berguven. Förra året hörde man bl. a. kattugglan. Under utflykten stannar vi till vid ugglornas revir som Kaj känner till utmed vägen från Kasnäs till Dalsbruk. Resan görs tillsammans i bilar och vi går korta avstånd i lättillgänglig terräng vid ugglornas tillhåll. Rekommenderat utrustning är ficklampa, klädsel efter vädret och kanske lite varm dryck i termosen. Utflykten varar i ungefär 2 timmar.

Om du vill ha skjuts från Dalsbruk till Kasnäs, kontakta info(a)kimitoonsnatur.fi

Naturum Blåmusslan: Havsparksvägen, 25900 Kasnäs

(Bild: Oskari Härmä)

Vårmöte 2015 Föredragningslistan (PDF)

Värksamhetsberättelsen 2014 (PDF)