Tapahtumia vuonna 2006

Kevätseuranta- ja eläintenjälkiretki 18.3. 2006

Kevätseurantaretken Kemiössa lauantaina 18.3. vetäjinä olivat Catrin Ilmoni ja Viveka Nordman Kemiössä.

Pöllöretki 20.3. 2006

Oppaana oli Kaj Genberg.

Kevätkokous 28.3. 2006

Kevätkokouksen jälkeen toimittaja Gerd Söderhålm Kvinnor för Fred
-yhdistyksestä kertoi uraanilouhintahankkeista Suomessa.

NoMin liittokokous 13.5. 2006

Natur och Miljö piti liittokokouksen/vuosikokouksen yhdistyksen kanssa Westersin tilalla Kiilassa.

Luonnonkukkien päivä 18.6. 2006

Kukkavaellus vietettiin perinteiseen tapaan, tälla kertaa Västanfjärdissä Illon Kalkkikaivoksilla, jossa kuultiin paikan historiasta ja tutustuttiin harvinaisiin kalkkimaan kasveihin. Piknikillä musisoi trubaduuri Camilla Ståhle.

kukka206

Syyskokous 11.12. 2006

Syyskokus pidettiin 11.12. Ytterkullan koululla Dragsfjärdissä.
Syyskokouksen yhteydessä puitiin Dragsfjärden järven tulevaisuutta. Tilaisuus keräsi kolmisenkymmentä kiinnostunutta kuulemaan limnologi Hans Vogtin näkemyksiä rehevöitymisen syistä ja järven pelastustoimenpiteistä. Ensimmäinen toimenpide olisi estää lisäravinteiden pääsy järveen. Koska järven valuma-alue on vain 17 km2, tehtävä ei ole mahdoton. Dragsfjärdenin kohdalla tulisi kuriin saada kotitalouksien jätevedet, rantasaunojen pesuvedet ja lannoitteiden valumat – niin kotipihoilta, puutarhoilta kuin viljelyksiltäkin. Elvytystoimenpiteinä nousivat esiin mm. huonompi laatuisen pohjaveden laskeminen järvestä, hoitokalastus ja jokiravun palauttaminen järveen. Kokouksessa nousi esiin myös Kangasalan pahoin rehevöityneen Kirkkojärven ”Ihmeparantuminen” japanilaisten kehittämän maitohappobakteerin avulla. Päätelmät tilaisuudesta olivat seuraavat: Dragsfjärdin järven kantokyky on taittunut, järvi ei tule paranemaan ilman ihmisten toimia, ilmaston lämpeneminen tulee vain pahentamaan tilannetta. Nyt tarvitaan suojeluyhditystä, joka keskittyy järven ongelmiin.

Vogt_-ja-naisia

esitelmaa-kuunnellaan