Pöllöretki on peruttu karanteenisäädösten vuoksi

Äänihavaintoja lehtopöllöstä tai huuhkajasta kevällä 2020.

PÖLLÖRETKI ON PERUTTU, MUTTA OHEISTEN KARTTOJEN AVULLA VOI JOKAINEN KÄYDÄ LÄHEALUEILLAAN  KUUNTELEMASSA PÖLLÖJEN HUHUILUA.

 

Pöllöretki pimeässä on elämys ja sopii hyvin myös kokemattomille retkeilijöille. Kevättalvi on otollisinta aikaa kuulla näiden yöliikkujien ääniä – jos olemme onnekkaita saatamme havaita jopa huuhkajan.  Aikaisemmilla pöllöretkillä olemme kuulleet mm. lehtopöllöä. Retken aikana kierretään hyviä pöllökohteita Taalintehtaan lähistöllä. Matka kuljetaan yhdessä autoilla. Kohteissa saatetaan liikkua jalan lyhyitä matkoja helppokulkuisessa maastossa. Mukaan kannattaa varata taskulamppu, säänmukainen vaatetus sekä halutessa lämmintä juotavaa termokseen. Retken arvioitu kesto on noin 2h.

Kuva varpuspöllöstä: Oskari Härmä