Jäsenkirje 1/2015

Hei jäsen!

Kemiönsaaren luonto ry:n kevätkokous ja pöllöretki 24.3. 2015

Yhdistyksemme kevätkokous järjestetään tiistaina 24.3. klo 18.30 Saaristomeren luontokeskus SinisimpukassaKasnäsissä Meripuistontie, 25900 Kasnäs. Kokouksen jälkeen lähdetään yhdessä vuotuiselle pöllöretkelle taalintehtaalaisen Kaj Genbergin opastuksella. Sekä kokous että retki ovat kaikille avoimia. Halutessasi voit myös osallistua pelkälle retkelle.

Kevätkokouksessa käydään läpi vuoden 2014 toimintakertomus, esitellään ja vahvistetaan tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien lausunto ja myönnetään vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi suunnitellaan Kemiönsaaren luonnon toimintaa vuonna 2015.

Pöllöretkeä edeltää lyhyt alustus aiheeseen Sinisimpukan auditoriossa klo 20. Pöllöretki pimeässä on elämys. Kevättalvi on otollisinta aikaa kuulla näiden yöliikkujien ääniä – jos olemme onnekkaita saatamme havaita jopa huuhkajan. Viime vuoden retkellä kuultiin mm. lehtopöllöä. Retken aikana kierretään Kajn tuntemia pöllökohteita matkalla Kasnäsistä Taalintehtaalle. Matka kuljetaan yhdessä autoilla. Retken arvioitu kesto on noin 2h.

Mikäli kaipaat autokyytiä Taalintehtaalta Kasnäsiin, ota yhteys [email protected]. Kimppakyydeistä voi sopia myös yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

Vuoden 2014 toimintaa lyhyesti

Viime vuonna yhdistys järjesti neljä retkeä Dragsfjärdin Stormossenin alueelle tarkoituksena tehdä aluetta tutuksi kaikille. Teemoina oli talvinen jälkiretki, kevätseurantaretki, luonnonkukkien päivän retki ja syksyinen kääpäretki.

Vetoomuksia lähetettiin Dragsfjärdin järven hapettamisen jatkamiseksi kunnalle, Stormossenin alueen suojelun puolesta Metsähallitukselle ja Purunpään alueen hakkuiden keskeyttämisen ja Taalintehtaan virkistysalueiden säilyttämisen ja yhteistyön puolesta kunnalle ja Konstsamfundetin edustajalle.

Vieraslajitalkoot

Vieralajitorjuntatoimikunta kävi viime kesänä aktiivisesti jättipalsamin kimppuun kunnan eteläosissa Lövössä, Ölmosissa, Kärrassa ja Taalintehtaalla ja veneretkeili ulkosaaristoon kurtturuusunpoistotalkoisiin. Talkoopäivät etenkin ulkosaaristossa olivat elämyksellisiä. Syksyllä haastoimme kaikki kylätoimikunnat vieralajitalkoisiin. Vieraslajienvastainen työ jatkuu ensi kesänä. (Rahoitus talkoisiin selviää loppukeväästä).

Muita kevään ja kesän tapahtumia

Yhteispohjoismainen luonnonkukkien päivän retki järjestetään Örössä lauantaina 13.6. Retkiaikataulu ja kuljetukset selviävät tarkemmin kevään aikana. Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Tarkoituksemme on syyskuussa osallistua Taalintehtaan keskiaikamarkkinoille. Keskiaikaiseen luonnonlääkintään ja yrttien saloihin perehdyttää tietäjänainen.

Tulevien tapahtumien ja talkoiden ajankohdat ovat vielä auki, joten seuraathan ilmoittelua uusituilla kotisivuillamme ja Facebookissa. Lisäksi lähetämme sähköpostia retkistä ja tapahtumista. Retket ovat hauska mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja oppia oppaan kanssa uutta luonnonvaraisista kasveista, linnuista ja alueemme luonnosta.

Yhdistyksen toimintaa tukemaan julkaisimme kahdeksan kaunista kuvakorttia Kemiönsaarelta. Yhdistyksen jäsenille kortit nyt 0,50 e kpl + postitusmaksu 2 e. Tilaukset sähköpostitse [email protected]. Voit ostaa kortteja myös kevätkokouksessa!

Ystävällisin terveisin,

Kemiönsaaren luonto ry:n hallitus

(Lue lisää yhdistyksen hallituksen jäsenistä kotisivuilta.)