LUONTOILTA JA SYYSKOKOUS 10.12.2021

Kemiönsaaren luonto ry kutsuu luonnonystävät viettämään iltaa Westersiin 10.12. klo 18:00 alkaen. Suomenkulmantie 1255, Kemiö.

Tilaisuus alkaa sääntömääräisellä syyskokouksella, jossa yhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja ja uudet jäsenet erovuorossa olevien hallitusten jäsenten tilalle sekä ensi vuoden toiminnan suuntaviivat vahvistetaan. Ovi on avoin uusille innokkaille ihmisille, jotka haluavat toimia paikkakunnan luonnon puolesta!

SIIS LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Tilaisuudessa julkistetaan myös Kemiönsaaren luonto ry:n vuoden 2021 ympäristöpalkinnon saaja.

Illan päättää Jimmy Träskelinin musiikkiesitys : Havaintovihko – lauluja linnuista ja ihmisistä.

Jimmy Träskelin on laulaja-lauluntekijä, valokuvaaja-graafikko ja lintuharrastaja, ja esityksessä kuullaan lauluja Träskelinin toiselta sooloalbumilta.

Havaintovihkon laulut syntyivät mielikuvista, joita Träskelinin omat lintuhavainnot ja luontokokemukset olivat vuosien varrella synnyttäneet. Kappaleessa Punavarpunen nimilajin iloluontoinen laulu sulautuu osaksi rakastumisen huumaa. Sepelkyyhky puolestaan pui kaupunki-ihmisen ärsyyntyneisyyttä liian lähelle pyrkivien luontokappaleiden seurassa, ja Lehtopöllö maalaa vivahteikkaan tarinan ystävyydestä ja lapsuuden lopusta.
Laulukokoelman perimmäinen sanoma onkin oivallus siitä, kuinka monimuotoinen luonto tarjoaa sisältöä ihmiselämään, halusi sitä tai ei. Laulujen kantaaottavampi puoli esittäytyy esimerkiksi Peltosirkku-kappaleessa, joka rinnastaa autoituneen maaseudun dramaattisen nopeasti taantuneeseen ja nykyään erittäin uhanalaiseen peltosirkkuun. Peltosirkku on aiheena ajankohtainen, sillä Suomen lintuyhdistysten kattojärjestö BirdLife Suomi nimesi sen vuonna 2020 Vuoden linnuksi pyrkimyksenään edistää tietoisuutta lajin ahdingosta.